Scout jakie opony na zimę do 4x4 215/60R16

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • stanprzemek30
    Classic
    • 2012
    • 2

Z przodu dziecko możesz przewozić w każdym wieku, jeżeli jest przewożone w odpowiednim foteliku. Syna możesz przewozić przodem do kierunku jazdy w odpowiednim dla jego wieku foteliku i nie wskazane jest wyłączanie poduszki. Bo to jest takie samo zabezpieczenie jak dla dorosłych. Warunek: odpowiedni atestowany, prawidłowo zapięty fotelik i odpowiednio ustawiony fotel.
  • Maciek Zadębie
    Drive
    • 2011
    • 65

Pytanie i prośba do Użytkowników Szkodników z napędem 4x4 :
    Jakie oponki używacie zimową porą i jakie możecie polecić ?
    Zamierzam dokupić stalowe felgi 16" na zimę i rozmiar opon padł na 215/60R16...
    Tylko co wybrać ?
    Nie czytam testów opon bo to bzdura i wszystkie są sponsorowane także pozostaje mi opierać się na opiniach Użytkowników i stąd moje pytanie
    Opony Myślałem o czymś takim ??
    Pozdrawiam
    Maciek
    Czekałem na białego Scouta 1.8TSI.......i się doczekaliśmy...trwało to 4 m-ce
    www.anatoliandog.pl

Komentarz

• ary
      Rider
      • 2011
      • 634

Ja wybrałem Dunlop SP Winter Sport 3D ale w rozmiarze 205/60/R16, w zimę nie jeździłem jeszcze bo nie miałem okazji ale znajomy ma i je zachwalał. W Passacie syncro miałem też Dunlopy poprzedniej generacji i na śniegu bajka.
      O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• Maciek Zadębie
        Drive
        • 2011
        • 65

Zamieszczone przez ary
        Ja wybrałem Dunlop SP Winter Sport 3D ale w rozmiarze 205/60/R16, w zimę nie jeździłem jeszcze bo nie miałem okazji ale znajomy ma i je zachwalał. W Passacie syncro miałem też Dunlopy poprzedniej generacji i na śniegu bajka.
        Czemu akurat taki rozmiar ?
        Twoja opona będzie niższa od Ori(225/50R17) o -4.4 mm
        Moja (215/60R16) będzie wyższa +7.6 mm
        Pozdrawiam
        Maciek
        www.anatoliandog.pl

Komentarz

• ary
          Rider
          • 2011
          • 634

Chce dokupić fele ORI Draconis 6.5J, a na nie naciągają gumy o szerokości 205 w serii.
          Do Yeti dla przykładu szerokość 215 idzie na felgę 7.0J.
          W sumie -4.4mm na średnicy da tylko 2.2mm mniejszy prześwit od ORI 225/50R17. A w ogóle to pepiki we wlepie na klapce piszą żeby stosować jako zamiennik 205/55R16 jak w zwykłej octavce i w homologacji też tak jest :shock:
          O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• Maciek Zadębie
            Drive
            • 2011
            • 65

Nie wiem czemu ale nie mam przekonania do opon "firmowych z wyższej półki"
            "Miszeliny" Alpin 3 w rozmiarze,który podajesz(205/55R16) leżą na strychu i ani w Subaru ani w Citroenie nic mnie w nich nie powaliło ,powiem więcej,że szkoda kasy na nie...
            Kiedyś do Yarisa kupiłem jakieś Matadory i była rewelacja ale to dawno było....
            Dalej stoję w miejscu z wyborem
            Pozdrawiam
            Maciek
            www.anatoliandog.pl

Komentarz

• bardzozlymisio
              Ambiente
              • 2008
              • 208

cholera co wy macie w tym zmienianiem rozmiarów na zimę?
              mam oba komplety w tym samy rozmiarze i jest ok a i felgi nie ucierpiały.

bedę jeżdził 4 sezon na Nokianach WR G2 XL(225/50 r.17) - jest OK, ale jakoś specjalnie nie pieję z zachwytu. Na suchym ok, na błocie/sniegu ok, na wodzie - srednio+rośnie spalanie.
              Mam wrazenie ze sa cichsze od Dunlopow SP01 ktore dostalem razem z autem.

Mialem poprzednie Nokiany WR - i mam wrażenie ze były lepsze na mokrym.

Komentarz

• ary
                Rider
                • 2011
                • 634

Zamieszczone przez bardzozlymisio
                cholera co wy macie w tym zmienianiem rozmiarów na zimę?
                mam oba komplety w tym samy rozmiarze i jest ok a i felgi nie ucierpiały.
                Może u Ciebie mniejsze dziury w zimie napotykasz, w mojej okolicy trafiają się niezłe kratery stąd decyzja na 16", nawet przez chwilę myślałem o 15" ale to już za duże balony by były :wink:
                O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• Maciek Zadębie
                  Drive
                  • 2011
                  • 65

Zamieszczone przez ary
                  Też zostanę przy rozmiarze 205/60R16 i felga o szerokości 6.5"
                  Skupmy się na oponach
                  Zastanawiam się nad tymi
                  OPONAMI

Ktoś miał z nimi do czynienia ?
                  Pozdrawiam
                  Maciek
                  www.anatoliandog.pl

Komentarz

• Ayu
                    RS
                    • 2009
                    • 4154

Maciek Zadębie, jestem szczęśliwym użytkownikiem tych opon w rozmiarze 205/55/R16 od grudnia 2010 roku ( kupiłem w Netcarze lub z Motoricusa chyba, auto wyjechało na nich z salonu). Żadnych uwag negatywnych nie mam.

Komentarz

• BADYL
                      RS
                      • 2011
                      • 2396
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

ja wrzucę w moją 15tki na ori felgi, ale to dopiero pod koniec października :diabelski_usmiech z tym, że ja nie mam 4x4 :roll: :shock:
                      nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

Pracuję...